IN DE LOOP VAN 2022 WORDT DEZE WEBSITE VERVANGEN DOOR EEN NIEUWE De getoonde informatie is mogelijk niet meer actueel, neem altijd contact op met de accountmanager

Strijp-T

Algemene informatie

Bedrijventerrein Strijp-T behoort, samen met Strijp-S en Strijp-R, tot de voormalige Philips productielocaties in stadsdeel Strijp. Inmiddels heeft Philips al zijn activiteiten op Strijp-T teruggetrokken en de locatie verkocht aan enkele private partijen. Strijp-T wordt op dit moment gedomineerd door net naoorlogse gebouwen die zijn herontwikkeld, maar soms ook in gebruik zijn genomen door bedrijven zoals Smurfit Kappa (productie golfkarton) en Draka.

De energiecentrale die voorheen in de energiebehoefte van Philips voorzag, is in 2017 herontwikkeld tot het 'Innovation Powerhouse'; een broedplaats voor vernieuwende bedrijven die passen binnen het 'model Strijp-T' (met als leidende principes; Make - Create - Innovate). Naast de energiecentrale is het gebouwencomplex TQ gelegen, aan de overzijde van Strijp-S. Ook dit gebouw wordt ingevuld met bedrijven die passen binnen het 'Make - Create - Innovate'- concept. Daarmee gaat dit deel van Strijp-T als een overgangsgebied fungeren naar de creatieve bedrijvigheid die op Strijp-S is gevestigd. Het daarachter gelegen gedeelte van Strijp-T blijft behouden voor de huisvesting van  industriele / technologische maakbedrijven.

Omvang en typering

Totale oppervlakte (netto) 30 ha., volledig uitgegeven
Type werklocatie gemengd bedrijventerrein
Doelgroep productie- en groothandelsbedrijven
Eerste gronduitgifte jaren ’50

Voorzieningen en services

  • Glasvezel beschikbaar
  • NS-Station Strijp-S op loopafstand

Bijzonderheden

In overleg met de private eigenaar van een aantal gebouwen bestaat de mogelijkheid om huisvesting op maat te creeren door renovatie c.q. aanpassing van bestaande panden.

Contactpersoon 1-loket:

Peter Vloet
Gemeente Eindhoven

Tel: 040 – 238 6331
p.vloet@spam-protecteindhoven.nl