Strijp-T

Algemene informatie

Bedrijventerrein Strijp-T behoort, samen met Strijp-S en Strijp-R, tot de voormalige Philips productielocaties in stadsdeel Strijp. Inmiddels heeft Philips al zijn activiteiten op Strijp-T teruggetrokken en de locatie verkocht aan enkele private partijen. Strijp-T wordt op dit moment gedomineerd door net naoorlogse gebouwen die in een aantal gevallen wachten op renovatie of herontwikkeling, maar soms ook in gebruik zijn genomen door bedrijven zoals Smurfit Kappa (productie golfkarton) en Dutch Aero (productie vliegtuigonderdelen, in 2014 overgenomen door KMWE).

De energiecentrale die voorheen in de energiebehoefte van Philips voorzag, is onlangs in eigendom verworven door de gemeente Eindhoven die er een broedplaats voor design en innovatie gaat realiseren, met daarnaast ook nog een biomassacentrale. Naast de energiecentrale is het gebouwencomplex TQ gelegen, aan de overzijde van Strijp-S. Het is de bedoeling dat de gebouwen in dit deel van Strijp-T op termijn ruimte gaan bieden aan kleinschalige, creatieve maakbedrijven en daarmee als een overgangsgebied gaat fungeren naar de creatieve bedrijvigheid die op Strijp-S is gevestigd. Het daarachter gelegen gedeelte van Strijp-T blijft behouden voor de huisvesting van  industriele / technologische maakbedrijven.

Omvang en typering

Totale oppervlakte (netto) 30 ha., volledig uitgegeven
Type werklocatie gemengd bedrijventerrein
Doelgroep productie- en groothandelsbedrijven
Eerste gronduitgifte jaren ’50

Voorzieningen en services

  • Glasvezel beschikbaar
  • NS-Station Strijp-S op loopafstand

Bijzonderheden

In overleg met de private eigenaar van een aantal gebouwen bestaat de mogelijkheid om huisvesting op maat te creeren door renovatie c.q. aanpassing van bestaande panden.

Contactpersoon 1-loket:

Peter Vloet
Gemeente Eindhoven

Tel: 040 – 238 6331
p.vloet@spam-protecteindhoven.nl